Vrouwelijk Gidsschap

Wij gebruiken de term Vrouwelijk Gidsschap, als alternatief voor vrouwelijk leiderschap, omdat leiderschap een mannelijke energie inhoudt (hierover volgt nog wel een keer een blog).

Een Vrouwelijk Gids is een vrouw die de vrouwelijke weg bewandelt. Zij is in haar eigen Onderwereld geweest, heeft haar emoties, schaduwkanten én kwaliteiten daar ontmoet en geleerd deze te accepteren (inclusief accepteren dat dat nog niet altijd lukt). Zij laat anderen hun pad gaan, en is aanwezig om hen waar nodig te bekrachtigen, aan te moedigen of met haar wijsheid en weten te ondersteunen

Laten we samen experimenteren, van elkaar leren wat het inhoudt om als Vrouwelijk Gids te leven. Om onze plek midden in de maatschappij in te nemen en daarmee dienstbaar te zijn aan het in balans brengen van de mannelijke en de vrouwelijke energieën. Het is Tijd om (nog) zichtbaar(der) te worden, buiten de voor ons vertrouwde cirkels. Om bij te dragen aan het leefbaar houden van de Aarde, zodat toekomstige generaties in harmonie en gelijkwaardigheid kunnen leven.

Lees meer over de visie van Persephone.