Visie

Persephone logoPersephone Rising gaat over de heling van de vrouwenlijn, over alle generaties vrouwen en over de individuele reis die elke vrouw maakt van Meisje naar Minnares, Moeder, Koningin, Crone en Grootmoeder. Persephone is dienstbaar aan het in ere herstellen van het Vrouwelijke Principe, the Divine Feminine, de kracht, waarde en noodzakelijkheid van Yin in constante beweging met Yang.

In eerste instantie heling van onszelf, om onze eigen vrouwelijke kwaliteiten en energie weer te gaan waarderen. De focus op en waardering voor mannelijke kwaliteiten ( o.a. initiatief nemen, jezelf de wereld in zetten, daadkrachtig zijn, actief, succesvol zijn in maatschappelijke zin, doelbewust je leven inrichten, rationeel kunnen uitleggen waarom je dingen doet, streven en ambitie, cognitief leren, assertief zijn) zit diep in onze psyche, cultuur en maatschappij verankerd.

Dat maakt dat zelfs veel vrouwen een ‘jakkes’ gevoel of subtielere weerstand voelen bij woorden als afwachten, verzorgen, rusten, een rol op de achtergrond hebben, volgzaam zijn, bescheidenheid, ondersteunen. Terwijl dit belangrijke en complementaire kwaliteiten zijn die de mannelijke kwaliteiten in balans brengen.  In hoeverre dit voor jouzelf geldt kun je checken aan wat je in je lijf en emoties voelt bij het lezen van bovenstaande.

Dan zijn er vrouwelijke kwaliteiten die wel erkend worden als waardevol, maar als het om maatschappelijke relevantie gaat toch naar de marge geschoven worden. Denk aan: kinderen liefdevol grootbrengen,  verbindingen maken tussen mensen onderling, schoonheid en fijne sfeer creëren, alle ‘doelloze’ creatieve bezigheden als dans en muziek en ‘simpelweg’ Liefde Zijn, misschien wel de grootste vrouwelijke kwaliteit.

“Tja, daar krijg ik geen geld voor. Dus hoe moet ik me manifesteren in de wereld, mijn missie leven die ook een geldstroom oplevert?” is dan een lastig dilemma waar juist vrouwelijke vrouwen mee worstelen. Omdat ze niet beseffen dat ze met hun Zijn al zo ontzettend veel brengen aan het geheel. En de maatschappij nog niet ingericht is om hen daarin te faciliteren.

De veroordeling en gevoelens van inferioriteit zitten diep in de vrouwelijke psyche en daar mogen en moeten ze eerst in ere hersteld worden, zodat we vanuit vrouwelijke kracht en liefde balans kunnen brengen in de wereld. Voorbij de strijd met de man, voorbij onze rechten opeisen, voorbij slachtofferschap. Het begint bij ons, bij het bevrijden van onszelf van automatisch overgenomen overtuigingen over vrouw-zijn, waarde hebben, maatschappelijk meetellen.

Dit is wat we met Persephone Rising samen willen creëren: Een Veld van Feminine Energy, waarin we onszelf voeden en onze dochters (en daarvoor hoef je geen fysieke dochter te hebben) laten voelen wat een enorme kracht, heling en liefde zij in zich dragen, simpelweg door meisje te zijn.

Door onze vrouwelijke essentie te eren, te laten stralen en te laten stromen brengen we heling en balans in onszelf, in onze voormoederlijnen en in de wereld. Zodat onze dochters en allen na hen opgroeien met een vanzelfsprekend besef dat zij waardevol zijn, en  bijdragen door gewoon moeiteloos en met plezier zichzelf te zijn.

En daarmee zullen onze zonen opgroeien met vrouwen die niet hoeven te vechten om hun plek, of in competitie gaan met hen om de macht, of hen naar beneden willen halen om de eigen inferioriteit niet te hoeven voelen. Er zal werkelijk Gelijkwaardig Partnerschap zijn, waarin kinderen kunnen opgroeien in heelheid en harmonie.

De Tijd is Nu om dit te creëren, voor onszelf en voor toekomstige generaties.

Lees meer over wat we voor moeders en dochters willen creëren

Lees meer over Vrouwelijk Gidsschap