Rozemarijn vd Brink

De kunst van het loslaten; een Moeder-Dochter workshop (alle leeftijden)

Mijn naam is Rozemarijn, tijdens het festival bied ik een moeder-dochter workshop aan, genaamd ‘de kunst van het loslaten’. Deze workshop is gericht op het moeder-dochterschap en toegankelijk voor alle leeftijden. Ook zijn de vrouwen zonder dochters (kinderen) welkom om deze workshop bij te wonen als ‘space-holder’. Ook voor hen is het net zo waardevol om te voelen wat het betekend je eigen pad te gaan zonder dat je bang hoeft te zijn voor het oordeel van anderen. Ook als vrouw zonderen kinderen heb je een ‘’moeder’’ in je, it takes a village to raise a child, right?

http://wairua-art.nl/wp-content/uploads/2019/04/DSC_1215-1024x768.jpg

Tijdens deze workshop laat ik de moeders het loslaten ervaren en de dochters het volgen van hun eigen pad. Terwijl de dochters in de binnenste cirkel hun schoonheid op doek zetten (schilderen), doen de moeders in de buitenste cirkel niets anders dan ‘holding space’. De moeders zorgen voor de veilige bedding zonder zich met de dochters te bemoeien. Op deze manier ontstaat er een veilige energie voor de dochter om zich echt over te geven aan dat wat zich op het doek wil laten zien.

Via meditatie/visualisatie die we gezamenlijk doen, ervaren we de schoonheid en kracht die stroomt door ieder van ons. Vanuit deze meditatie mogen de dochters gaan schilderen en mogen de moeders aanwezig zijn.

Alle emoties zijn welkom tijdens deze workshop, van zowel moeders als dochters. Emoties zijn als kinderen; soms zijn ze luidruchtig en soms verschuilen ze zich, waardoor je af en toe moeite kan hebben met het volgen van je flow. Ik begeleid je in het vinden van de moed om te starten en tijdens de rest van je proces. Het kan zijn, dat je jezelf afvraagt of je ooit gaat waarderen wat je aan het creëren bent. Het kan zijn dat je vindt dat je klaar bent, omdat het aanzicht nu mooi is, maar dat je handen door willen gaan. Het mooie vind ik dat we ons af kunnen vragen wat dat zegt over waar we staan in het leven. Kun je waarderen wat je hebt in dit leven of wil je altijd meer of beter? Laat je de buitenkant van je leven er altijd heel mooi uitzien, terwijl er eigenlijk duisternis in je schuilt die naar buiten wil komen? Door bijvoorbeeld tijdens het schilderen ruimte te geven aan wat zich op doek wil laten zien, geef je ook ruimte aan inzichten die zich willen laten zien.

Mijn verlangen is om er gewoon te zijn, ook te zijn voor jou, ik hoop je te kunnen ondersteunen bij het proces dat het leven is. Al is dat maar voor even.  Het leven heeft heel wat voor ons in petto, levenslessen die soms goed alleen te doen zijn. Sommige levenslessen vallen wat zwaarder en dan is het prettig als er iemand is die je kan ondersteunen bij deze processen. Graag ben ik diegene voor jou.

Ik kijk er erg naar uit je te mogen ontmoeten op dit magische festival.

Liefs,
Rozemarijn.
www.wairua-art.nl