Rite of Passage Framework

Gedurende een mensenleven doorlopen we verschillende fases en zijn er ankerpunten waar we bij stil staan zoals bijvoorbeeld verjaardagen, geboortes, een huwelijk en overlijden. Er zijn ook belangrijke momenten waar we minder bewust bij stil staan, zoals de eerste menstruatie die de overgang van meisje naar vrouw markeert en de letterlijke overgangsfase van fysiek vruchtbare vrouw naar Crone-Wijze Vrouw. 

Tijdens Persephone kun je bewust, met aandacht en overgave een stap zetten in jouw ontwikkeling als mens, als vrouw. Zodat je steeds meer jouw unieke plek in kunt nemen, door ‘gewoon’ jezelf te zijn. We gebruiken hiervoor het Rite of Passage Framework (vanuit het Rite of Passage Institute van Arne Rubinstein – Australië) als leidraad/vormgever van het festival. We maken de reis van rups naar vlinder met elkaar. 

De tweede dag is de dag van transformatie, de coconfase. Hierin speelt het delen van ervaringen en levensverhalen een belangrijke rol. Je kunt je eigen uitdaging kiezen om daadwerkelijk uit je oude patroon te stappen en jouw pad te gaan bewandelen.

De laatste dag is de dag van integratie. Je zult als vlinder de wereld in stappen en je bekrachtigd en gezien voelen in je pure essentie met al jouw talenten en kwaliteiten. En we zullen elkaar eren in ieders unieke zijn. De laatste stap is cruciaal want hoe breng je je eigen zelf nu echt in de wereld en hoe kun je deze transformatie ook echt gaan leven in de dagelijkse praktijk.