Nieuws

Persephone nieuwsbericht 29 december 2020

Persephone 2020 als individueel pad

We hebben besloten om Persephone dit jaar als festival niet door te laten gaan. Dat wat we met Persephone de wereld in willen brengen is nieuw en heeft een heel fijnzinnige energie. Het is duidelijk dat we geen festival kunnen neerzetten waarin we de Persephone energie volledig kunnen inbrengen in workshops, rituelen en een markt. Het zorgvuldig samengestelde programma voor zowel de meisjes, meiden, moeders & dochters en vrouwen van verschillende generaties kunnen we nu niet inbrengen en ervaren.

Waar Persephone ook voor staat is het Vrouwelijk Gidsschap, het helen van de vrouwenlijn, de terugkeer van de Divine Feminine. De grote transformatie die nu bezig is heeft daar alles mee te maken. De wereld is in een overgangsfase. Oude structuren passen niet meer, de uitbuiting van de Aarde heeft haar limiet bereikt en een eenzijdige rationele aanpak van de crisis door controle, strijd en dominantie werkt niet. Een uitdagende tijd waarin waar we voor staan meer dan ooit nodig is.

En toch voelen we dat we nu eerst nog individueel het pad van Persephone te lopen hebben. Door nogmaals diep geconfronteerd te worden met onze eigen pijnen, patronen, overtuigingen en oordelen krijgen we de kans om te voelen hoe ver we zijn in werkelijk onvoorwaardelijke Liefde Zijn en leven. De term ‘the Fierce Feminine’ kwam voorbij. Hoe kunnen we als vrouwen met moed en waarachtigheid staan voor de Vrouwelijke waarden en wijsheid? Voor Leven aan onze dochters (en zonen) in plaats van overleven? Voor samen in plaats van survival of the fittest? Voor alles inclusief in plaats van tunnelvisie? Voor herstel van Moeder Aarde in plaats van zo snel mogelijk terug naar hoe het was?

Dit jaar hebben we al grote stappen gezet in het fundament waarop Persephone tevoorschijn zal komen. Met de medewerksters cirkel hebben we ons diep verbonden in januari. En in mei heeft Persephone eigenlijk toch plaatsgevonden met ieders individuele ritueel. De zaden zijn gezaaid, nu mogen die in alle diepte en veiligheid ontkiemen terwijl het aan de oppervlakte nog te guur is om te groeien.

Met elk moment dat we bewegen door deze Transformatietijd heen groeit onze wijsheid, onze zuiverheid, onze integriteit en onze liefde. En dat alles zullen we meenemen in Persephone Rising 2021, tijdens Pinksteren volgend jaar, 22 t/m 24 mei. De Feminine is Rising….. waarin we onze dochters meer dan ooit zullen verwelkomen! Zij zijn momenteel onze gidsen en wij zijn er voor ze. 

Over de naam Persephone

De naam Persephone kondigde zich aan vanuit de diepte, terwijl ons hoofd er bezwaren tegen had  (Weer Grieks! (na Hieros Gamos), niemand weet hoe het uit te spreken, moet het niet een Nederlandse naam zijn etc). Tijdens de twee Lente Lorelei edities liet zij zich steeds meer kennen en bleek hoe passend juist deze naam is. Want in de mythe van Persephone transformeert zij van een jong en onschuldig meisje naar de Koningin van de Onderwereld. Beide kanten van Persephone willen ontdekt worden tijdens deze drie daagse reis. Lees meer over de visie

Nagenieten met de foto’s van 2019

Dank je wel lieve Monique voor het prachtig vastleggen van onvergetelijke ervaringen! Lente Lorelei 2019,  door Monique Braaksma AngelEye fotografie