Workshopgeefsters 2021

Corine Lavrijssenwww.hetpotentieel.nl

Na 40 jaar innerlijk werk, door donkerte en licht, voel ik nu een klaar. Niet meer zoeken. Alleen nog verdiepen en delen van mijn wijsheid en kennis met andere vrouwen, jong en oud. De innerlijke rust en zijn met wat er is in het moment maken dat ik graag een bijdrage lever aan het Persephone festival als gids. Ik deel en ondersteun graag in wat gevraagd wordt. Mijn bijdrage ligt op het pad van de vrouwelijke weg en het belichamen van de kracht en wijsheid die in ons leeft. Het laten stromen van onze levensenergie en daarmee het water als drager van alle kennis. Het ontvouwen van de vrouwelijke seksualiteit en ontkrachten van alle fabels die daarover de ronde doen om te komen tot een diep voelende vrouw die weet wat ze wil en die haarzelf weet te voeden in wat zij nodig heeft. Ik neem je graag mee op reis door de donkerte en het licht, naar het belichamen van de kracht die elke vrouw in haar draagt.

Eve Oeveringwww.oerakel.nl

13 regels waarom ik een Ja voel om bij te dragen aan Persephone Rising:

Er is een voedzame goudwitroze impuls in het levensweb die haar weg zoekt. De energie voelt pril, (onder)zoekend en opborrelend. Als een verlangen naar een nieuwe balans tussen gezonde mannelijke en vrouwelijke energie in ieder mens, in iedere relatie, waar ieder leven een plekje heeft en kan stromen.

Zelf beweeg ik mee met mijn eigen leven op Moeder Aarde, ruimte makend voor het vrouwelijke in mij kom ik via omwegen daar terecht waar ik kan doorgroeien. Ik omarm mijn ervaringen en ik word steeds meer de aardevrouw die altijd al in mij leefde. Ik ben op pad, ik val en sta op, ik volg de impuls, ik kom thuis.

Gidsschap staat voor mij voor openheid in mijn eigen stappen en openheid naar ieders unieke pad. Ik zie een gids als een inspirerende basis voor voeding en zelfinzicht. Die rol vind ik spannend, uitdagend en maakt me blij. Hierbij voel ik diep van binnen een JA! om vrouwen te bekrachtigen, te ondersteunen en aan te moedigen hun eigen pad te gaan.

Kasthury Hasenbos-Brand;

JÁ! Vanaf de eerste nieuwsbrief over de Lente Lorelei voelde ik; hier wil ik bij zijn en aan bijdragen! De roep om samen te komen met meerdere generaties vrouwen zit diep in mij verweven vanuit mijn Sri Lankaanse roots. Met grote dankbaarheid voor mijn eerste levensjaren opgroeiend met vele (groot)moeders om me heen.

Samen met Agnes en Jetske heb ik de afgelopen twee Lente Loreleis de meidentent vormgegeven en dat was een feestje! De meisjes en moeders zingend welkom heten met het spontaan ontstane lied “Ooh, wat ben je mooi!”. Delen, spelen en creëren met elkaar middels verhalen, muziek en dans is wat ik het liefste doe. Biodanza met zoveel vrouwen, moeders, meiden en meisjes was dan ook één van de hoogtepunten voor mij!

Het afgelopen jaar is er een dansvorm ontstaan in de woonkamer met ouders en kinderen. Verhalend dansen met Kasthury mag de wereld in en wat is er dan mooier om dit op Persephone Rising verder te doen ontluiken.. Ik kijk er enorm naar uit om jullie (weer) te ont-moeten!      

Marjanne Huising Natuurverbinderwww.marjannehuising.nl
‘reconnecting inner nature with nature’

Mijn diepe JA voor Persephone is een gevoel. Een gevoel van erbij willen zijn om vrouwelijk gidsschap te definiëren, te leven, te zien en voelen. Persephone en de  Koningin van de onderwereld JA voor mij is het afdalen in het donker, nee door het donker heen naar het innerlijk licht in jezelf. De aarde in, door de donkere laag en dan uitkomen in het licht van de aarde. Zo ziet mijn leven er uit en daar bestaat mijn werk in de natuur uit. In het bos zijn om inzicht te ontvangen door zintuigen te openen, gesprekken te voeren maar vooral verbinding te maken met jezelf en de natuur. De prachtige boodschappen te voelen, rituelen te doen. Waarbij ‘dat wat zich aandient’ leidend is. Hoofd met hart en Moeder aarde verbinden om te komen tot helderheid, inzicht en vooral verbinding. Verbinding met jezelf, met de natuur en dat wat er echt toe doet en gevoeld moet worden.

Evelien van Leeuwenwww.praktijkhetnoorden.nl

“We leven in een bijzondere tijd. Nú is het moment dat oude,
hiërarchische structuren op losse schroeven staan en we collectief
toebewegen naar een nieuwe manier van leven. Hoe is die nieuwe manier?
Dat leren we gaandeweg door ons open te stellen voor het hier en nu en oog te hebben voor wat zich aandient. Onze creatieve, intuïtieve rechterhemisfeer is een fractie van een seconde eerder actief dan de linker, dat betekent zoveel als: éérst ervaren we het leven vanuit onze intuïtie en dán pas geven we daar betekenis en richting aan.

Wij mensen zijn in eerste instantie dus intuïtieve wezens, en van hieruit in een continue afstemming met de natuurlijke omgeving zoals andere mensen maar ook planten, dieren en de aarde zelf. Deze feminiene houding is als
Persephone: ontvankelijk, open, vertrouwend en in uitwisseling met dat wat de wereld van de diepte, Hades, aanreikt. Dit is een houding die van nature aanwezig is in inheemse en egalitaire samenlevingen. Wij in het westen herinneren ons deze houding opnieuw en leren deze weer voluit te leven, om zo de balans in onszelf en onze samenleving terug te brengen.
Ik wijd mij aan de omwenteling van deze tijd door te luisteren naar wat
de diepte aanreikt, zowel die van mensen waarmee ik werk, als die van
het collectief.”

Marieke Baan

 

Moira Natuurvrouw (Nienke Kruidenier)
Nuttah Nakota
Rachel Naron
Suzan Vroege