Christa Schot – Je lijf als kompas

Weet je nog….hoe je op het strand het warme zand over je arm liet lopen en hoe lekker gevoel dat gaf. Of toen je moeder door je haar woelde of je haar heel lang borstelde.

En weet je dan ook nog dat je een hug kreeg van die ene oom of tante die niet lekker rook. Of een kus die je moest geven aan opa maar niet wilde.

Wat is je JA en wat is je NEE, en wat je MISSCHIEN

Voel je dat in je lichaam, en hoe voelt dat dan?

Wat is je verlangen? En durf je te ontvangen?

Durf je te vragen wat je wilt, wat je echt wilt, of ben je zo bang voor t antwoord dat je je verlangen maar gauw weer weg stopt. Wat nou als je t krijgt? Of juist niet krijgt?

Durf je uit te spreken als je iets niet wilt? Of als je eerst wel wil en dan toch weer niet? En wat nou als je vriendinnetje dan boos wordt of verdrietig. Wat doe je dan? En wat als iemand wel zegt dat ie je grens respecteert, maar er vervolgens toch overheen gaat. Wat doet dat dan in je lijf? Hoe voelt dat? En als jij een nee krijgt, voel je je dan afgewezen?

Onze lichamen zijn heel wijs en geven duidelijke signalen. Het is een soort navigatiesysteem., een helder kompas. Alleen hebben we zo vaak afgeleerd ernaar te luisteren. Dan is het kompas z’n noorden kwijt. We moeten ze onszelf dat weer helemaal opnieuw aanleren, het noorden weten. Je lichaam is van jou; dus jij gaat daarover. En je onderbuik gevoel, ook wel intuitie, mag je vertrouwen.

In deze workshop gaan we spelen met onze verlangens en onze grenzen. De kunst van aanraken en in contact zijn. Het gaat over consent (overeenstemming), over respect, over keuzes maken, over grenzen, over geven en ontvangen. En hoe doe je dat nou allemaal, dat navigeren in het leven. Met je vriendinnen, je vriendje, in intimiteit, in vriendschap, met je ouders, op school; overal kom je het tegen. Zo waardevol om bruikbare tools te leren hierin.

Leeftijd: 12-20

Naam: Christa Schot

Website: www.sacredwoman.nl

Telefoon: 0623272406