Charissa Schipper – Levend Tarot: De hofkaarten en elementen.

Deze workshop is voor alle leeftijden. Kom jij spelen met de tarot kaarten, wie ben jij? wie ben ik? waar sta jij? Wat denk ik van mezelf? Hoe ziet de wereld mij? Hoe zie ik jou? De hofkaarten in de tarot zijn plaatjes van mensen, jong, oud, vurig, meegaand, stabiel, speels, vrolijk en onbezonnen. Ze willen ontdekken, uitdragen, bewust worden en zijn.

Met deze kaarten kan je veel leren over welk element (lucht, vuur, water en aarde) er in jou leeft! Waar je daadkracht ligt of overgave, passie of creativiteit. Hoe jij jezelf ziet of door welke bril een ander jou bekijkt.

We werken niet aan tafel maar in een grote cirkel met kaarten, spelend met diverse karakters die in ieder leven. We leren over onszelf en de ander dmv afbeeldingen, kleuren, elementen, astrologie & numerologie.

In de tarot zit oneindig veel kennis verweven voor diegenen die bereid zijn te kijken, te herkennen en te leren.

De Tarot is onderverdeeld in verschillende componenten:

  • de grote arcana
  • kleine arcana
  • de elementen
  • de hofkaarten

In deze workshop werken we met de hofkaarten en de elementen.

De hofkaarten laten ons de mens zien in de verschillende levensfases, karakters, geslacht, elementen en op welk punt van zelfonderzoek je staat. Iedereen bezit alle kwaliteiten van de diverse kaarten in mindere of meerdere mate. 

Daarnaast sta ik op de markt met mijn mijn zelfontworpen Godinnen kleding, draai ik als dj het foute uur op zaterdagavond en geef ik in het wake up programma heerlijk wakker worden met dans.

Over Charissa

Mijn naam is Charissa Schipper, moeder van 4 zonen en eigenaresse van “De Godin in Jezelf” (atelier voor ceremoniële & fantasierijke kleding). 

Ik ben een creatieveling op vele vlakken. 

Spiritualiteit gaat als een rode draad door mijn leven. 20 jaar geleden ben ik begonnen met cursus en workshops geven op het gebied van natuurlijke hekserij, tarot, kleurenmagie en chakra’s. Vooral het werken met vrouwen kracht heeft mij diep geraakt en gevormd. 

Vanaf 2010 ben ik meer lichaamswerk gaan doen d.m.v. meditatieve dans (5 ritmes, movement medicine) en dat wat in mij leefde kreeg expressie in de dans. Muziek en beweging maakt het leven vloeiend, stromend en vernieuwend. 

Tarot is voor mij een steunpilaar die mij telkens opnieuw leert te kijken naar alle mogelijkheden die de mens in zich heeft en deze mogelijkheden te herkennen en erkennen.

Ik ben gecertificeerd vuurloop instructor, vind het heerlijk om te poi-en en DJ al meerdere jaren op Lorelei Vrouwenfestival.

website: www.degodininjezelf.nl