Marjon van Opijnen

Krachtig staan en Flexibel zijn in je Vrouwelijk Gidsschap (12+)

Stevig en gegrond staan en flexibel zijn is als een rietstengel in de wind. Diep geworteld, stevig, niet van de wijs te brengen. En tegelijkertijd meebewegend met de wind. Wetende dat er altijd een centrum is om terug te keren.

Te veel stevigheid en in je kracht staan heeft de valkuil dat het star wordt. Door te veel meebewegen kan je je kracht en je eigen koers verliezen. De balans geeft je levendigheid en plezier. Een gevoel dat dingen lekker lopen. Het geeft je de kracht om te gaan staan voor wat jij te brengen of te zeggen hebt. En laat je meebewegen met de flow van het leven.

Met eenvoud en speelsheid experimenteren we in deze workshop met krachtig staan en flexibel zijn. (Intuïtieve) beweging en adem gebruiken we als ingang om jouw kracht en meebewegen te onderzoeken. We experimenteren met de balans en de disbalans.

Over Marjon van Opijnen

Wat is (oer)moederschap en wat geef ik geboorte vanuit mijn vrouw-zijn? Toen ik zo rond mijn veertigste verwerkte dat ik dit leven geen kinderen zal krijgen, bleek deze vraag essentieel. Zij bracht mij naar mijn zoektocht wat mijn essentiële vrouwelijke kwaliteiten zijn. Wat betekent het eigenlijk vrouw te zijn?

Ik dacht altijd dat ik met kracht en doelgerichtheid in de wereld moest creëren en dat verbinden met vrouwen me hier eerder niet dan wel bij zou helpen. En toch was er iets in mij nieuwsgierig. Nu weet ik dat juist verbinding met andere vrouwen, en met mijn zachtheid, verwondering en vrouwelijke speelsheid ik mijn eigen wijze kracht kan leven.

Ik ben lichaamsgericht trainer en traumatherapeut. Ik werk met adem- en lichaamsgericht traumaverwerking. Ik heb mijn eigen praktijk voor individuele sessies, leid vrouwengroepen, ademcirkels en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ik combineer verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie.

Ik heb het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die ons lichaam in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken. We maken contact en experimenteren met de kompas die ons lichaam ons biedt. Het Embodiment Lab is ook een plek waar we ons lijf en onze ziel kunnen helen van eerdere ervaringen uit ons leven. We kijken, onderzoeken en leren voorbij onze patronen die ons nu niet meer dienen.

www.embodimentlab.nl